Mattheus van der Steen TRIN   Leave a comment

Matheus_van_der_Steen

Mattheus van der Steen

Mattheus van der Steen is verontwaardigd over de kritiek die vanuit christelijke kring over zijn organisatie Touch Reach and Impact the Nations (Trin) wordt geuit. Extreem charismatisch, welvaartsevangelie, ”een Jezus die niet bestaat”, onterecht geclaimde genezingen, zelfs heidense vereenzelviging van God met het spectaculaire. Het zal je allemaal maar gezegd worden.

In ”Durf te leven” (2011) beschrijft Van der Steen hoe een christen alles uit het leven kan halen, blokkades kan overwinnen en „het avontuur kan aangaan dat God voor hem heeft.” „Jezus heeft het verlangen dat jij, de kroon op Gods schepping, tot leven komt en in overvloed leeft.” Van der Steens slogan is: „Als je het onzichtbare ziet, kan God het onmogelijke doen”. Haast een variant op die van de beroemde baptistenzendeling William Carey: „Verwacht grote dingen van God. Onderneem grote dingen voor God”, maar dan wel vanuit een geheel andere theologische achtergrond.

Dat blijkt wel uit Van der Steens levensloop en roeping. Mattheus is zoon van een baptistenvoorganger en werd op zijn veertiende „geroepen door God.” In zijn boek ”Durf te dromen” beschrijft Van der Steen hoe hij schaatste in de Rotterdamse Weena-hal toen hij een stem hoorde. „Het was alsof er een warme vloeistof over mijn lichaam stroomde en ik herinner me dat de tranen over mijn wangen liepen. Diezelfde avond gaf ik mijn leven aan Jezus.”

Hij verhaalt over „wonderbaarlijke genezingen”, zoals van een vrouw met kanker. „We legden onze handen op, zalfden haar met olie en stuurden de kanker weg. Drie maanden later was ze compleet genezen.”

Hij beschrijft „profetische woorden” die anderen over hem uitspraken: „Jij zult een sleutelrol spelen in de eindtijd om een leger van mensen te trainen.” In het boek ”Durf te dromen” schrijft Van der Steen over een fysieke ervaring met de Heilige Geest: „Hij strekte zijn hand naar me uit en plotseling voelde ik zoveel elektriciteit door me heengaan dat ik niet meer op mijn benen kon staan en bám, daar lag ik op de grond. Uit mijn mond kwamen aparte klanken.”

Van der Steen wilde maritiem officier worden. Tegen alle adviezen in, omdat hij ternauwernood zijn mavodiploma haalde, begon hij aan die studie. Vijf jaar later stond hij op de brug van de ms Anastasis van de christelijke hulporganisatie Mercy Ships. Ieder jaar voer het schip naar een Afrikaanse haven, waar het een halfjaar voor anker ging om operaties uit te voeren. Evangelisatieteams trokken het land in om over Jezus te vertellen. Van der Steen deed daar op zijn vrije dagen aan mee.

Doorbraak voor een geheel andere levenskoers was een bezoek aan een sloppenwijk in Kaapstad. Toen hij de ellende zag, gaf hij zijn baan op en stortte zich in een nieuw avontuur: de oprichting van Touch Reach and Impact the Nations, een internationale christelijke zendings- en hulporganisatie die in verscheidene landen, zoals Uganda, Pakistan, India en Indonesië, wezen, weduwen, oorlogsslachtoffers en vluchtelingen helpt. Ruim 800 weeskinderen worden dagelijks door Trin geholpen en krijgen daardoor een toekomst.

Daarnaast organiseert hij regelmatig in binnen- en buitenland evangelisatiecampagnes en is hij een gewilde spreker in de evangelische en charismatische wereld. Hij woonde een tijd in Kosovo, waar hij hulp bood aan getraumatiseerde weduwen wier mannen in koelen bloede waren vermoord. Vele massagraven zag hij daar. Zijn hoofdkantoor bevindt zich in Harderwijk, waar zo’n twintig medewerkers het internationale werk van Trin begeleiden.

Mattheus van der Steen (36) is getrouwd met de van oorsprong Amerikaanse Rebekah en heeft twee zonen en een dochter.

Advertenties

Posted april 6, 2013 by Dutch Bible Research Center.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: