Knoei niet met het Evangelie   Leave a comment

Knoei niet met het Evangelie

Door David J. Stewart

Handelingen 15:01: “En sommigen, die afgekomen waren van Judea, leerden de broederen, en zeide: Indien gij niet besneden wordt naar de wijze van Mozes, zo kunt gij niet zalig worden.”

       De Bijbel zegt dat “bepaalde mensen” kwam af van Judea die valse leer onderwezen aan de broeders, verkeren de evangelische boodschap. Zij leerden dat een persoon die niet besneden is en niet voldoet aan de wet houden niet kan worden opgeslagen. Deze grote bron van zorgen de broeders, die eerder had geleerd door de apostel Paulus dat redding was geheel van Gods genade en niet uit werken.

Ook zijn er vele dolende leraren vandaag de dag, zoals Ray Comfort , Jack Chick , John MacArthur , Paul Washer en duizenden meer die allemaal leren dat een zondaar bereid te stoppen met leven een zondige levensstijl om gered te worden moet zijn. Dat is een backdoor aanpak van verlossing werken. In plaats van dat mensen om goede werken om gered te worden als de katholieke kerk doet wel, Edelachtbare heilssoldaten mensen nodig om te stoppen met het leven in zonde om gered te worden. Het resultaat is hetzelfde-eigengerechtigheid.

De Bijbel niet geleerd heeft dat. De Bijbel zegt ons in Romeinen 4:5,6: “Maar aan hem, die niet werkt , maar gelooft in Hem, Die den goddeloze rechtvaardigt, wordt zijn geloof gerekend tot rechtvaardigheid. Zelfs ook David de mens zalig spreekt, welken God de rechtvaardigheid toerekent zonder werken . ” Zorgvuldig let op de woorden “aan hem, die niet werkt.” Redding is zonder de werken van eigengerechtigheid. Dit kan niet worden overschat. Let ook op de woorden “welken God de rechtvaardigheid toerekent zonder werken.” We zijn gered door de gerechtigheid van Christus, en niet onze eigen inspanningen. Het is niet wat we doen, dat bespaart ons, maar wat Jezus deed. Ons deel is om gewoon kijken naar Jezus als onze Verlosser voor onze zonden te vergeven.

Dr John R. Rice, oprichter van het Zwaard van de Heer , terecht stelt in zijn Evangelie-darmkanaal, Wat moet ik doen om gered te worden . . .

“De verandering in uw hart, zondaar, is Gods kant en je kunt er zeker Hij zal aanwezig zijn om dat. Uw deel is om gewoon te geloven in Hem. Alles wat nodig is in uw eeuwige zaligheid, de Heer woont wanneer u vertrouwt op Hem, of geloven in Hem. “

BRON: Wat moet ik doen om gered te worden , door Dr John R. Rice

Er is een hoop valse leringen circuleert in onze kerken vandaag, en Lordship Salvation is een verderfelijke ketterij die is geslopen in onze kerken onverwachts. Jude 1:04 a, “Want er zijn bepaalde mensen ingeslopen …” 2 Peter 2:01 , “Maar er zijn ook valse profeten onder het volk geweest, zoals ook is onder u valse leraars, die heimelijk zullen doen binnensluipen verderfelijke ketterijen … “ Het woord “heimelijk” betekent hier “moeite doen om te voorkomen dat waargenomen; leiden opzij. “Dit is de aard van de valse profeten. Ze worden gebruikt door Satan om mensen te misleiden, gaan door pijn te voorkomen worden ontdekt. Ze zijn allemaal oecumenische . Zij allen verdraaien de evangelische boodschap, die zondaars te stoppen die in hun zonden gered worden. Maar dat is niet wat God zegt.

Het was 33e graad vrijmetselaar en productief schrijver, Manly P. Hall die verklaarde. . .

“De halve waarheid is de meest gevaarlijke vorm van leugen, omdat het kan worden verdedigd voor een deel door onweerlegbare logica.”

BRON: The Secret Destiny of America , pag. 195, door Manly P. Hall, een 33e graad vrijmetselaar, 1944, ISBN 0-89314-388-X; uitgever: The Philosophical Research Society, Inc , Los Angeles, Californië.

Iedere valse profeet die leert Lordship Salvation zegt te geloven in de verlossing geheel door genade, dat redding een vrije gave van God en de werken zijn niet vereist voor het heil. Zeker deze waarheden juist en onbetwistbaar, maar dan diezelfde leraren bedriegelijk leren dat een persoon moet afwijken van hun zondige wegen en geven hun leven aan Christus om gered te worden, die leugens en onbijbelse leringen. Satan is de grootste leugenaar in het heelal, en de vader van alle leugenaars, en de Bijbel vertelt ons dat Satan komt tot ons door bedriegers die er uitzien als dienaren der gerechtigheid.

Volgens Ray Comfort, Paul Washer, John MacArthur en Jack Chick, kan de man, die niet bereid is om te stoppen met het leven in de zonde van overspel niet worden opgeslagen. Ze zeggen dat als zijn bekering echt waren, dan zou hij bereid zijn om de zonde van overspel verlaten zijn, en zo niet, dan kan hij niet worden opgeslagen omdat hij niet bereid is om zich te bekeren. Dat is de vuilnis ze leren. Zij plaatsen de kar voor het paard. Redding is niet anders dan wanneer ik je een geschenk aanbieden, houdt het uit voor u te nemen, en u heeft ontvangen van mij vrij. Dat is hoe eenvoudig het is om gered te worden. Dat is wat de Bijbel leert. Verlossing is een gratis geschenk, betaald door Jezus ‘fysieke bloed. De onbijbelse leer van Jack Chick en anderen die een zondaar bereid zijn om hun leven over te geven aan Christus voor redding moet zijn is een leugen van de duivel. Zaligheid ontvangt, niet geven.

Nu is de Bijbel leert iets heel anders dan Ray Comfort, Paul Washer, John MacArthur en Jack Chick. Het Woord van God leert dat als de gemeenste zondaar herkent zijn-sinnership erkennen dat hij schuldig is aan het zijn zo verachtelijk als Gods Woord heeft verklaard hem te worden-en dat iemand gelooft in de Here Jezus Christus te-vergeven zal hij gered worden. Handelingen 10:43, “Dezen geven getuigenis al de profeten, dat door Zijn Naam in Hem gelooft, vergeving der zonden ontvangen.” Wij hebben geen zondig leven verlaten als voorwaarde om gered te worden, maar veeleer, vertrouwen we op de Heer om onze zonden te vergeven en dan maakt hij de nodige veranderingen in ons leven.

Dr John R. Rice maakt de volgende uitstekende verklaring. . .

“Als je gered, krijg je gered, niet omdat je het verdient, maar omdat je gewoon laat God bespaart u en omdat je je eigen slechte zondige staat en uw onvermogen om jezelf te redden bekennen.”

BRON: Dr Rice … Hier is mijn vraag , door Dr John R. Rice, pag. 304, 1962, Zwaard van de Heer Publishers , ISBN: 0-87398-158-8

Satan is subtiel, een meester bedrieger en een mooie leugenaar. Als Satan niet kan ertoe leiden dat u te ontkennen of de vraag van de Bijbel, dan zal hij honderden bijbels publiceren om u te verwarren. Als dat niet werkt, dan zal hij valse profeten die verdraaien de woorden van God om je te misleiden te sturen, met name over hoe om gered te worden.

Ik zal het opnieuw en opnieuw zeggen … Een persoon geeft niet op hun zonden gered te worden, ze geven hun zonden, omdat ze gered! Een veranderd leven is de vrucht van oprecht berouw, en niet een voorwaarde voor het opslaan van het geloof.Ons deel is gewoon om onze schuld van de zonde te erkennen en Jezus te ontvangen als onze Christus.

Er is geen grotere waarheid in het universum dan het Evangelie van Jezus Christus. Wij zijn de zondaars en Jezus is de Verlosser. Eeuwig leven is een gratis geschenk (Romeinen 5:15,6:23). Zaligheid ontvangt, niet geven. Het is niet wat je dat doet je sneller naar de hemel, het is waar je op zoek bent. Jesaja 45:22: “Wendt u naar Mij toe, wordt behouden, alle gij einden der aarde, want Ik ben God, en er is niemand anders. “ Dit is de eenvoud en de kracht van het Evangelie.

Pastor Harry Ironside Heeft het Correct

Lees de volgende uitstekende uitleg van het Evangelie door de voormalige Moody Memorial Church pastor, Harry A. Ironside (1876-1951) …

“Het Evangelie is geen oproep tot bekering, of tot een wijziging van onze wegen, dit terug te geven voor de zonden uit het verleden, of om te beloven om beter te doen in de toekomst. Deze dingen zijn behoorlijk in hun plaats, maar ze vormen geen het Evangelie, want het Evangelie is niet goed advies om gehoorzaamd te worden, is het goed nieuws om het te geloven. Maak niet de fout te maken dan te denken dat het evangelie is een oproep tot plicht of een oproep tot reformatie, een oproep om beter je conditie, om jezelf te gedragen op een meer perfecte manier dan je hebt gedaan in het verleden …

Noch is het Evangelie een vraag die je opgeeft de wereld, dat u afstand doet van uw zonden, dat je afbreken slechte gewoonten, en proberen goede cultiveren. U kunt al deze dingen te doen, en toch nooit geloven het Evangelie en dus nooit helemaal worden gered. “

BRON: Dr Harry A. Ironside, van de preek: Wat is het Evangelie?

Het is duidelijk, Ironside correct leerde een vrije genade uitzicht van het Evangelie. Amen! Knoei niet met het Evangelie. Gewoon geloven!


Gij moet wederom geboren worden! | You Need Zijn gerechtigheid!

Advertenties

Posted december 14, 2013 by Dutch Bible Research Center.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: