List en bedrog medewerkers TRIN gaan gewoon bij GMF door   Leave a comment

goudstofbijbel

Goudstofbijbel

Het is alweer vijf jaar geleden dat het op een glorieuze dag ‘goud’ regende in de opengeslagen Bijbel van TRIN-CEO Mattheüs van der Steen. In najaar 2009 is dat ‘goudstof’ op initiatief van twee Goedgelovig-lezers grondig onderzocht. Het werd voorgelegd aan een juwelier en aan de Rijkswaarborg in Gouda. De uitkomst van deze deskundigen zwart op wit: de snippertjes vermeend TRIN-goud bevatten slechts sporen van onedel koper. Deze onthulling op Goedgelovig werd breed opgepikt in andere media. TRIN Nederland-directeur Jop van der Bijl verbaasde vervolgens vriend en vijand door te stellen dat ze bij TRIN allang wisten dat het ‘goud’ niet echt was. Hij beweerde zelfs dat het ‘goudstof’ eetbaar was. Nu, drie jaar later, vindt Mattheüs het hoog tijd om het wonder af te stoffen en opnieuw in de etalage te zetten.

Op zijn Facebook-pagina schrijft hij aan zijn 7.000 fans:

A good friend of mine has sent me this picture, it was a season ago that gold dust appeared in my bible for a year. It was scary, holy, weird and awesome. Over the internet some good meaning christians made jokes and made it look foolish, some of them where convinced it was fake, it was not gold, it was even demonic.

When it started to appear during a meeting at YWAM in Heerde where i was speaking i was flabbbergasted and did not now what to do, i was that day reading the book of Haggai where it said that silver and gold are from God connected to the glory. Everytime it appeared it brought a shock. My brother in law [Jop van der Bijl -red] dusted out all the gold, zipped the bible and put it in his office, after 2 days there was again so much gold. So i am convinced it was supernatural, it continued to happen in meetings, i remember when we where in Vlaardingen, so much gold came out of my bible and those who touched the gold testified being healed.

My question to you, are there more people with this experience and what do you think about it.

Hij krijgt bijval van tal van gristenen die ook claimen ‘goudstofwonderen’ te hebben meegemaakt. Dat de ‘good meaning christians on the internet’ het goedje uit zijn Bijbel officieel hebben laten onderzoeken en dat TRIN daarbij door de mand is gevallen vermeldt onze held niet. Daarom postte GG-lezer Chilion het linkje direct op Mattie’s Facebook. Zijn reactie:

Hoi chilion! Ik ben zo benieuwd of ze dat onderzoek naar het goud ook willen publiceren. Het blijft ook een wonder als het koper is, het verschijnt gewoon. Ik kijk zelf niet naar dit soort vage websites, heeft weinig met het koninkrijk van God te maken maar sinds je een link gepost hebt neem ik aan dat je dit soort websites gaat, je zou er toch goedgelovig van worden, ahahahaha, maar ik zou dan graag willen vragen aan je of ze het onderzoek naar goud of koper openbaar willen maken, we willen dat graag hebben, bovennatuurlijk goud of koper moet onderzocht worden! Thx voor de post!

Dat onderzoek is destijds inclusief verantwoording, foto’s en officieel rapportgepubliceerd. Onze spinnende TRINner veinst nu alsof hij dat niet weet omdat hij niet naar ‘vage websites’ als Goedgelovig zou kijken. Maar lange tijd heeft Mattheüs wat GG publiceerde over zijn organisatie uit-ge-speld. Zijn directeur Jop van der Bijl reageerde daags na de koperstofonthulling. Zijn mentor Willem Ouweneel reageerde met een ingezonden stuk op GG op deIndia-rel. Mattheüs vond het zelf nodig om de invloed van GG publiekelijk te ‘binden’ en verbood zijn medewerkers om GG nog langer te checken. Ook mevrouw Van der Steen ging op Facebook regelmatig los over de website die zij en haar CEO nooit bezoeken.

Dit hindert de volgelingen van de Grote Leider niet om GG te beschuldigen van laster en bedrog. Zo schrijft Jim van Raaij:

Misschien heeft iemand van goedgelovig de boel bedonderd door met koperschaafsel naar de bijeenkomst te komen? Trouwens, is het spul dat is onderzocht wel afkomstig van een TRIN bijeenkomst? Slappe hap hoor.

En André van Gelder vult aan:

Ik ben eerder geneigd te denken dat die ‘onderzoekers’ de boel belazerd hebben… Daarom lijkt het mij goed om zelf door twee onafhankelijke juweliers een onderzoek te laten doen. Als God een teken geeft dan doet Hij het goed! Wat ik hier in die bijbel zie liggen is genoeg om te onderzoeken en is niet in overeenstemming met de bewering van de goedgelovig-mensen: “De hoeveelheid aangetroffen goudstof was zeer gering.”

Beide heren hadden kunnen weten dat het ‘goudstof’ dat door de Rijkswaarborg is onderzocht afkomstig was iemand uit het TRIN-publiek die zelf ook benieuwd was naar de uitkomst. Het goedje was afkomstig uit de Bijbel van Mattheüs. Het onderzoek IS al door twee onafhankelijke deskundigen gedaan – een juwelier en de Rijkswaarborg. Mogelijk bedoelt Van Gelder: een onderzoek onder toezicht van TRIN en GG samen. Daar staan wij best open voor, maar zal de uitkomst niet veranderen. Intussen is Mattheüs de discussie zat. Na bijna honderd steunbetuigingen en drie kritische reacties wordt het hem teveel:

Goed om deze gg discussie te stoppen. GG en andere hebben het goed recht hun mening te geven en te doen wat ze moeten doen. Ik wil niet eten van de boom van goed of fout maar eten van het leven. […] We zullen melden dat als er weer goudstof verschijnt, niet een beetje maar tastbaar en zichtbaar dat dit ondezocht wordt door een onafhankelijk instantie, graag zelfs. Mocht iemand al onderzoek gedaan hebben dan zouden we het erg op prijs stellen dit in te zien, natuurlijk is alles wat wij mensen niet kunnen verklaren discussie tot en met valse geruchten. Tot het volgende wonder!

Té kritische reacties heeft hij meteen al verwijderd. Stel je voor dat er op zijn Facebook-pagina een open gesprek tussen TRIN-fans en critici ontstaat. Dat moeten we niet hebben.

Het doet ons deugd dat Mattheüs nu ook vindt dat bovennatuurlijke zaken onderzocht moeten worden, ook al heeft hij tot nog toe aan geen enkel extern onderzoek willen meewerken – niet naar de boekhouding van TRIN, niet naar geclaimde wonderen en niet naar goudstof. De TRIN-wonderen die wél zijn onderzocht hebben de toets niet kunnen doorstaan.

Bron: Goedgelovig.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: