Van der Steen steunt pedoseksueel   Leave a comment

josephlubegaTRIN-partner Joseph Lubega, directeur van het weeshuis Bulamu Vilage in Oeganda, heeft kinderen die aan zijn zorg waren toevertrouwd seksueel misbruikt. Mensen die hierover aan de bel trokken zijn door de Harderwijkse organisatie TRIN niet erg serieus genomen en zelfs tegengewerkt. Ook organisatorisch en financieel was Bulamu Village naar nu blijkt niet op orde. Onderzoeksjournalist Karel Smouter publiceerde vandaag in De Nieuwe Koers een uitgebreide reconstructie hoe het zo mis kon gaan. Deze staat in zijn geheel online en is behoorlijk ontluisterend.

Zo verklaart een van de jongens die door Lubega misbruikt werd: “Hij scheen met de lamp in je ogen zodat je niets meer kon zien, ritste je gulp open en begon je penis te betasten.” De jongens noemden het onderling ‘milking’, een uitdrukking die weinig aan de verbeelding overlaat.

Opvallend is hoe de relatie tussen Lubega en TRIN-directeur Mattheüs van der Steen is ontstaan. Van der Steen was met twee vrienden min of meer op de bonnefooi naar Oeganda gekomen, op zoek naar projecten om te steunen. Ze vonden nergens echt aansluiting, maar ontmoetten op de allerlaatste dag Lubega en zagen dit als een teken van God om te gaan samenwerken. Zonder de man te kennen of zijn achtergrond goed na te gaan. Had Van der Steen dat wel gedaan, dan had hij ontdekt dat Lubega al een track record van misbruik had. Maar je moet een goddelijke connectie niet kapot checken.

Van der Steen zorgde vervolgens voor de collectes in Nederland en Lubega voor de uitbreiding van het weeshuis, of beter gezegd: kostschool. De meeste kinderen in Bulamu Village zijn namelijk helemaal geen wezen. TRIN gebruikte dat in de PR naar sponsors toe (wees = zielig en bijbelse opdracht, dus kom op met je geld), maar deze kinderen hebben veelal nog familie. Je kunt je afvragen waarom er dan € 700.000 moest worden opgehaald voor dit project (dit is het bedrag dat alle partners samen in Nederland en Vlaanderen bij elkaar brachten).

Nadat TRIN Lubega begon te financieren, werd al snel duidelijk dat deze liever geen pottenkijkers wilde en zich als een prins begon te gedragen. Elke vorm van toezicht en transparantie ontbrak. TRIN bracht haar sponsors foutieve en te optimistische informatie over het dorp. Signalen dat het niet goed ging, heeft TRIN lange tijd genegeerd, tot Kaja Foundation (een andere partner in het project) zich terugtrok. Lubega was een partner en verdiende vertrouwen.

Toen geruchten over misbruik naar buiten begonnen te komen, liet Lubega de oudere kinderen een bloedeed zweren om hem trouw te blijven in ruil voor speciale gunsten. Daarmee werden de kleinere kinderen stil gehouden. Wie toch praatte, werd bedreigd en geïntimideerd.

Een jonge TRIN-medewerkster die korte tijd in Bulamu werkte trok ook aan de bel: “De boekhouding was nauwelijks op orde, en er was structureel te weinig geld beschikbaar om bijvoorbeeld eten te kopen. Ook het selectiebeleid deugde van geen kant: meisjes die dagenlang huilend aan de poort stonden stuurde Lubega harteloos weg, terwijl hij een oudere jongen die hij als ‘high potential’ aanduidde probleemloos binnenhaalde, terwijl die gewoon twee levende ouders had.” TRIN liet haar echter keihard vallen ten gunste van Lubega.

Ook TRIN-woordvoerder Daniël Renger, tevens voorganger van Evangelisch Centrum Europoort, speelde een kwalijke rol. Hij stelde na een bezoek aan Oeganda dat er geen overtuigend bewijs is dat Lubega zich aan kinderen heeft vergrepen. In de Afrikaanse cultuur is het volgens hem niet ongebruikelijk is om bij een conflict met een leidinggevende met wilde beschuldigingen over seksueel misbruik te komen.

De reconstructie van Karel Smouter is een behoorlijke lap tekst, maar geeft een goed beeld van de hele situatie. Hij heeft ook extra bronnen, zoals correspondentie en diverse verklaringen, online gezet.

mattheus-en-joseph

Mattheus van der Steen in samenwerking met Pedoseksueel. Van der Steen ronselde de kinderen voor hem voor een weeshuis.

 

NASCHRIFT: Geconfronteerd met de laatste feiten, laat Mattheüs van der Steen zijn Oegandese partner, die hij eerder door dik en dun verdedigde, toch maar vallen. Lubega moet opstappen, aldus een reactie van de TRIN-CEO. “Als je een kind iets aandoet, stelt de Bijbel, dan is het beter dat er een touw met een steen om je nek wordt gedaan, en dat je vervolgens in een diep meer wordt gegooid.”

Daarmee pleit Van der Steen zichzelf min of meer vrij. Ten onrechte, hij was degene die Lubega aanstelde en financierde. Van der Steens eigen positie zou dus ook ter discussie moeten staan.

Nou wanneer Mattheus van der Steen deze pedoseksueel steunt is hij zelf ook schuldig aan pedoseksualiteit. Wij zijn bewogen nu over zijn kinderen, maar de rechter wees anders uit.

Kent u nog deze man?

201012141431-1_dagboek-van-een-pedofiel-mikkelsons-over-tijd-in-weeshuis-kenia

Michelsons; de gewetenloze pedoseksueel die 54 kinderen in 4 kinderdagverblijven in Amsterdam seksueel misbruikt en gemolesteerd heeft.

 

Michelsons stond erom bekend snel een kans te krijgen om in zes verschillende kinderdagverblijven te werken in Amsterdam. Hij verkrachtte en molesteerde 54 kinderen totaal en 18 kinderen daarvan waren zo dusdanig gemolesteerd dat ze moesten worden opgenomen in het ziekenhuis waarvan 7 kinderen aan hun verwondingen waren bezweken.

De rechter heeft deze Michelsons aangewezen uit de gevangenis te laten komen en van der Steen een verbod te leggen op een andere babysitter te nemen, dan alleen deze meneer. Of deze meneer nu 54 kinderen heeft verkracht of 57 maakt voor de kwantiteit niet echt veel meer uit, maar dan is van der Steen wel goed gestraft, wanneer nu ook zijn kinderen zijn betrokken bij de schandalen van Michelsons. Immers zij zullen door Michelsons worden verkracht. Daar heeft de heer van der Steen geen zeggenschap over. Nu leert van der Steen eens wat het is om kinderen van de straat af te ronselen en hen aan een pedoseksueel over te laten. Inmiddels is de aangifte bij de politie al opgemaakt. Mattheus van der Steen helpt een pedoseksueel aan kinderen; de pedoseksueel ook Mattheus van der Steen door dat huis tot een TRIN huis te maken. TRIN ofwel GMF is schuldig aan het doorvoeren van pedoseksuele praktijken op wat voor een niveau ook. Buitenkant een beetje heilig don, maar een hart vol ongeloof en een onbekeerd hart hebbende is het motto van Van der Steen. De Charlatan, die alles bij elkaar liegt en bedriegt. Hij heeft een satanisch evangelie en ze inparteren demonen in mensen; ze hebben een andere geest dan de Heilige Geest en ze hebben Christus niet, maar staan nog steeds onder de geest van de antichrist. Buiten het feit, da het Gelovig Overblijfsel Christus dankbaar kan zijn, dat zij zulke lieden als van der Steen niet bij Christus in de Hemel terug hoeven te zien en van der Steen gewoon radicaal naar de afgrond gaat, omdat zijn hart niet eens meer van Christus kan worden en dit omdat hij al zeven maal de Heilige Geest op allerlei mogelijke wijze heeft gelasterd en dat zeer grove zonden zijn leven heeft bepaalt dat hij nooit meer bij Christus in de Hemel kan komen. Er is geen vergeving meer voor Mattheus en Rebekah van der Steen-Krell.  Zij hebben Christus niet en zullen op de wijze waarmee ze bezig zijn nooit worden ook. Dat geldt ook voor de charlatans en de Jezebels die rond om hen zitten. Ze zijn compleet demonisch bezeten en willen geeneens meer terug, want ze hebben de hoogste graad en vorm van bezetenheid.

Dit is wrang, maar het is zo. Lastering tegen de Heilige Geest is dodelijk. Daar heeft Mattheus van der Steen zich schuldig aan gemaakt.

2Thess 2:8 En alsdan zal de ongerechtige geopenbaard worden, denwelken de Heere verdoen zal door den Geest Zijns monds, en te niet maken door de verschijning Zijner toekomst;
2Thess 2:9 [Hem], [zeg ik], wiens toekomst is naar de werking des satans, in alle kracht, en tekenen, en wonderen der leugen;
2Thess 2:10 En in alle verleiding der onrechtvaardigheid in degenen, die verloren gaan; daarvoor dat zij de liefde der waarheid niet aangenomen hebben, om zalig te worden.
2Thess 2:11 En daarom zal God hun zenden een kracht der dwaling, dat zij de leugen zouden geloven;
2Thess 2:12 Opdat zij allen veroordeeld worden, die de waarheid niet geloofd hebben, maar een welbehagen hebben gehad in de ongerechtigheid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: