Mattheüs van der Steen koopt vrijstaande bungalow   Leave a comment

Het gaat best goed met TRIN, nu GMF (Gospel Music Festival) geheten. Of beter gezegd: met Mattheüs van der Steen. De jonge CEO beweerde altijd geen salaris vanuit zijn stichting te ontvangen, maar heeft toch genoeg giften binnengefietst om een luxe vrijstaande bungalow in het buitengebied van Ermelo met 940 m2 eigen grond te kunnen kopen. Dit zijn Mattheus en Rebekah van der Steen:

276776_206298606068870_199763451_n

Rebekah en Mattheus van der Steen

 

Hier zijn wat foto’s van Matttheus omtrekje….. niet slecht voor een charlatan en oplichter.

luxebungalow

Het huis van Mattheus van der Steen en Rebekah van der Steen-Krell aan de Horsterweg 169a te Ermelo Gelderland Nederland (Netherlands).

Het optrekje aan de Horsterweg 169a dat vier maanden op Funda stond is voor € 297.500 van de hand gegaan (+ ong. 18k kosten koper). Omdat het huis uit 1974 stamt en wat gedateerd is, wordt er eerst een flinke verbouwing uitgevoerd. Bovendien wordt er een uitbouw gerealiseerd. Vrijwilligers genoeg om Mattie te helpen de plafonds uit te breken, alles te schilderen, en het stulpje geschikt te maken voor de CEO-familie. Daarvoor moest wel wat extra geld worden geregeld; de ING maakte alles bij elkaar  € 341.000 over. Dat weten we omdat de registers van het Kadaster openbaar zijn.

klussiebijmattie

Lekker klussen bij Mattie.

 

“Ik heb de indruk dat de verbouwing groots wordt aangepakt,” zegt hypotheekdeskundige Afolus die de dossiers lichtte. “Dan kom je er met 25k verbouwingskosten niet. Vermoedelijk zullen eigen middelen nodig zijn om dit huis tot een woonstede voor een man Gods en zijn gade te maken.”

uitbouw

Verbouwing aan het huis van Mattheus van der Steen

 

Er is geen eigen vermogen ingebracht voor de koop van de bungalow en er is voor zover we hebben kunnen nagaan geen borg- of garantstelling door derden afgegeven. Mattie heeft dus een maximale hypotheek bij de ING opgenomen. Die krijg je niet zomaar. Op basis van de huidige strenge eisen heeft hij daarvoor een vast contract met een bruto jaarinkomen van iets meer dan € 70.000 moeten aantonen (met werkgeversverklaring en salarisstroken).

Het is vrijwel zeker dat de CEO ten behoeve van zijn hypotheekaanvraag toch bij GMF op de loonlijst is gekomen, aangezien zijn BV’s geen jaarrekeningen hebben gepubliceerd. GMF lapt de wettelijke ANBI-verplichting om jaarrekeningen te publiceren al twee jaar aan haar laars.

Op zich is € 70.000 een marktconform salaris voor de directeur van een hulporganisatie (let wel: de werkgeverslasten komen daar nog bij), maar het staat wel in schril contrast met GMF-medewerkers die op basis van vrijwilligersvergoeding of minimumloon voor de organisatie werken. En hoe leg je aan de weduwen en wezen in India en Oeganda uit dat je zelf een fors salaris opstrijkt om in een luxe bungalow in de bossen van Ermelo te kunnen wonen? Vier jaar geleden kregen medewerkers vanwege ‘teruglopende inkomsten’ zelfs maandenlang niet uitbetaald. Intussen, zo stellen we nu vast, heeft Mattie via zijn stichtingen toch een aardige inkomstenstroom weten op te bouwen.

Zo ziet zijn bungalow van binnen uit:

luxebungalow-2

De binnenkant van het huis van Mattheus en Rebekah van der Steen

 

Deze maand is hij op Facebook begonnen met een campagne om 175 nieuwe partners binnen te halen. Die moeten minimaal € 10 per maand bijdragen aan Matties vaste lasten de arme weesjes in Verweggistan. De actie eindigt op 28 februari. Logisch, want op 1 maart moet de eerste maandtermijn van € 1.800 bruto voor de annuïteitenhypotheek aan ING worden voldaan. De netto maandlasten liggen rond de € 1.300 per maand.

Over enkele weken hopen de Van der Steentjes in hun bungalow te kunnen trekken. Meer mooie plaatjes HIER.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: