Joseph Lubega Pedoseksueel   Leave a comment

TRIN-partner Joseph Lubega, directeur van het weeshuis Bulamu Vilage in Oeganda, heeft kinderen die aan zijn zorg waren toevertrouwd seksueel misbruikt. Mensen die hierover aan de bel trokken zijn door de Harderwijkse organisatie TRIN niet erg serieus genomen en zelfs tegengewerkt. Ook organisatorisch en financieel was Bulamu Village naar nu blijkt niet op orde. Onderzoeksjournalist Karel Smouter publiceerde vandaag in De Nieuwe Koers een uitgebreide reconstructie hoe het zo mis kon gaan. Deze staat in zijn geheel online en is behoorlijk ontluisterend.

Zo verklaart een van de jongens die door Lubega misbruikt werd: “Hij scheen met de lamp in je ogen zodat je niets meer kon zien, ritste je gulp open en begon je penis te betasten.” De jongens noemden het onderling ‘milking’, een uitdrukking die weinig aan de verbeelding overlaat.

Opvallend is hoe de relatie tussen Lubega en TRIN-directeur Mattheüs van der Steen is ontstaan. Van der Steen was met twee vrienden min of meer op de bonnefooi naar Oeganda gekomen, op zoek naar projecten om te steunen. Ze vonden nergens echt aansluiting, maar ontmoetten op de allerlaatste dag Lubega en zagen dit als een teken van God om te gaan samenwerken. Zonder de man te kennen of zijn achtergrond goed na te gaan. Had Van der Steen dat wel gedaan, dan had hij ontdekt dat Lubega al een track record van misbruik had. Maar je moet een goddelijke connectie niet kapot checken.

Van der Steen zorgde vervolgens voor de collectes in Nederland en Lubega voor de uitbreiding van het weeshuis, of beter gezegd: kostschool. De meeste kinderen in Bulamu Village zijn namelijk helemaal geen wezen. TRIN gebruikte dat in de PR naar sponsors toe (wees = zielig en bijbelse opdracht, dus kom op met je geld), maar deze kinderen hebben veelal nog familie. Je kunt je afvragen waarom er dan € 700.000 moest worden opgehaald voor dit project (dit is het bedrag dat alle partners samen in Nederland en Vlaanderen bij elkaar brachten).

Nadat TRIN Lubega begon te financieren, werd al snel duidelijk dat deze liever geen pottenkijkers wilde en zich als een prins begon te gedragen. Elke vorm van toezicht en transparantie ontbrak. TRIN bracht haar sponsors foutieve en te optimistische informatie over het dorp. Signalen dat het niet goed ging, heeft TRIN lange tijd genegeerd, tot Kaja Foundation (een andere partner in het project) zich terugtrok. Lubega was een partner en verdiende vertrouwen.

Toen geruchten over misbruik naar buiten begonnen te komen, liet Lubega de oudere kinderen een bloedeed zweren om hem trouw te blijven in ruil voor speciale gunsten. Daarmee werden de kleinere kinderen stil gehouden. Wie toch praatte, werd bedreigd en geïntimideerd.

Een jonge TRIN-medewerkster die korte tijd in Bulamu werkte trok ook aan de bel: “De boekhouding was nauwelijks op orde, en er was structureel te weinig geld beschikbaar om bijvoorbeeld eten te kopen. Ook het selectiebeleid deugde van geen kant: meisjes die dagenlang huilend aan de poort stonden stuurde Lubega harteloos weg, terwijl hij een oudere jongen die hij als ‘high potential’ aanduidde probleemloos binnenhaalde, terwijl die gewoon twee levende ouders had.” TRIN liet haar echter keihard vallen ten gunste van Lubega.

Ook TRIN-woordvoerder Daniël Renger, tevens voorganger van Evangelisch Centrum Europoort, speelde een kwalijke rol. Hij stelde na een bezoek aan Oeganda dat er geen overtuigend bewijs is dat Lubega zich aan kinderen heeft vergrepen. In de Afrikaanse cultuur is het volgens hem niet ongebruikelijk is om bij een conflict met een leidinggevende met wilde beschuldigingen over seksueel misbruik te komen.

De reconstructie van Karel Smouter is een behoorlijke lap tekst, maar geeft een goed beeld van de hele situatie. Hij heeft ook extra bronnen, zoals correspondentie en diverse verklaringen, online gezet.

Onze bevindingen zijn, dat de pedoseksueel Joseph Lubega dat hij nog steeds door TRIN wordt opgevangen en dat hij dus vervolgens wordt geholpen om zijn praktijken naar de kinderen toe waar hij de leiding over heeft, dat hij dus niets voor niets nog steeds de vrijheid van TRIN heeft om de kinderen op een seksuele wijze te kunnen behandelen. Dat is wel duidelijk. TRIN blijft hem tot dik en dun steunen, maar dat zegt TRIN u niet.

TRIN is een satanische organisatie waar niet meer Christus maar hun eigen ego centraal staat. Zij hebben niets om u te geven. Ze leiden de mensen naar het kruis en worden ze een bekeerling, dan maken ze van die bekeerling een kind der hel zeven maal erger als dat ze zelf zijn. Dat is ook de methode van Willem Ouweneel, die een flinke vinger in de pap heeftin het evangelische wereldje, maar die dus niets te vertellen heeft in Gods ogen, want in het Boek des Levens is zijn naam of al geschrapt of heeft er dus NOOIT in gestaan en met zijn waanideeën als ook die TB Joshua is hij weggegleden van een betrekkelijk zuivere leer naar een heel erg lauwe leer aar de geest van de antichrist zijn diensten bewijst en in zijn hart staat al het teken van het Beest  al gegrift. Net zo als bij Mattheus van der Steen en dus ook net zo als bij Jan-Sjoerd Pasterkamp; anders had hij de Pinkstergemeente end e afgoderij op Derek Prince wel gelaten die sinds zijn dood via zijn valse leer als in het dodenrijk zit. Wat willen we? het evangelie van die dewaze satanische misleiders of het Evangelie vn Jezus Christus. Aan u de keuze. Amen.

Advertenties

Posted maart 25, 2013 by Dutch Bible Research Center. in TRIN, TRIN Nieuws

Tagged with

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: