Stichting Heartcry en wij luiden de alarmklok over Jongeren   Leave a comment

image

lHARDINXVELD-GIESSENDAM – De Stichting Heart Cry waarschuwt in zijn nieuwsbrief van deze week “ernstig” voor charismatische samenkomsten, waaronder die van de TRIN-beweging waarbij ook prof. dr. Willem Ouweneel betrokken is. Volgens de reformatorische opwekkingsbeweging zijn deze bijeenkomsten occult.

“We leven in een moeilijke en verwarrende tijd! Veel jongeren en ouderen zijn oprecht op zoek zijn naar de Waarheid. Ze bezoeken -uit honger- vrij gemakkelijk allerlei samenkomsten en internetsite’s, zonder van te voren te bidden of het wel de goedkeuring van de Heere God kan hebben. Wat is het nodig om ook in deze tijd te bidden om “onderscheiding van geesten” (1 Korinthe 12:10). Wat is het nodig om elke spreker en beweging te toetsen aan het onfeilbare Woord van God. Wat is het nodig om in deze tijd niet ‘geestdrijverig’, maar Bijbelgetrouw en nuchter te blijven (2 Tim. 2:15-25). Daarom zei de apostel Johannes al in zijn dagen: Geliefden, gelooft niet een iedere geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn; want vele valse profeten (zalvingen) zijn uitgegaan in de wereld (1 Johannes 4:1).”

“Wat zien we nu gebeuren? We hebben geestelijke, psychische en/of lichamelijke problemen… Omdat er in de eigen gemeente geen aandacht aan geschonken wordt, bezoeken jongeren/ouderen vervolgens bepaalde charismatische samenkomsten om daar onder ‘handoplegging’ te bidden om bevrijding en/of genezing. En wat zien we gebeuren in de praktijk? Zonder enige schroom geven deze mensen zichzelf helemaal over aan bepaalde voorgangers die men totaal niet kent. Wat is het gevolg? Mensen raken -zonder het zelf door te hebben- occult gebonden door de rituelen (vallen in de geest, handoplegging) die aldaar gebeuren. Velen beseffen niet dat we eerst iemands levenswandel moeten kennen/toetsen, voordat we ‘zomaar’ de handen door iemand kunnen laten opleggen. De persoon die handen oplegt moet ‘rein’ zijn; wanneer hij dat niet is, wordt de hulpvrager zelf besmet met onreine geesten. Paulus is richting zijn geestelijke zoon Timotheüs helder en duidelijk: Leg niemand haastig de handen op, en heb geen gemeenschap aan andere zonden; bewaar uzelf rein (1 Timotheüs 5:22). Laten we deze waarschuwende woorden onthouden! Laat niemand ‘zomaar’ de handen opleggen, want voordat je het weet ben je occult gebonden. (We zeggen dus hiermee absoluut niet dat handoplegging op zichzelf onbijbels is, zie: Hebr. 6:1; 1 Tim. 4:14; 2 Tim. 1:6. We waarschuwen echter tegen handoplegging door ‘onreine’, ‘occult gebonden’ mensen/voorgangers.)”

“Het is erg aangrijpend en verdrietig te moeten constateren dat we als Heart Cry-nazorgers de laatste maanden geconfronteerd worden met jongeren en ouderen die occul’ belast zijn geraakt in zgn. charismatische samenkomsten (zoals de TRIN-beweging). Dit werd veroorzaakt door handoplegging en deelname aan zgn. ‘tunnels van vuur’ en het zgn. ‘vallen in de geest’. Daarom willen we iedereen oproepen om hier ver vandaag te blijven, en bij deelname aan zulke samenkomsten hulp te zoeken voor WARE BEVRIJDING (wat voor 95 procent uit gezond Bijbelonderwijs bestaat)! Wees zeer alert in deze tijd! Bidt om de voortdurende bescherming met het bloed van Jezus. Want daar is wonderbare kracht in het dierbaar bloed van het Lam!”

Op de onderstaande link wordt er gewaarschuwd voor één van de meest actieve bewegingen in Nederland. “Het is raadzaam om van deze beweging kennis te nemen, en daar anderen voor te waarschuwen.”

De TRIN beweging wordt geleid door Mattheüs van der Steen. “Helaas is ook iemand als Prof. Dr. Willem Ouweneel hier intensief bij betrokken. Voor vragen en/of nazorg hierover:nazorg-heartcry@solcon.nl Voor een complete toetsing van deze beweging, zie:

 

Heartcry

Advertenties

Posted maart 11, 2013 by Dutch Bible Research Center. in TRIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: